Revansje mot Eina

Vårens kamp mot Eina var en av våre svakeste. Det ble revansjert med en komfortabel 5-0 seier på Lena tirsdag kveld. Dermed har B-laget nå slått alle lagene i pulja minst en gang. Sju seire på rad har det også blitt i høst, så vi antar at vi ligger godt an på tabellen, men i og med at vi kun fokuserer på neste kamp så er vi ikke helt sikre.

Til tirsdagens oppgjør måtte det gjøres noen rokkeringer i laget, da flertallet av de tilgjengelige spillerne var forsvarsspillere. Dette førte blant annet til at Håkensbakken endte opp som anker. Etter kampen ser vi ikke bort fra at det blir flere kamper i den posisjonen.

Det var nok ikke det nykomponerte laget som var årsaken til at vi tapte alle dueller og ikke flyttet beina fort nok til å begynne med, men vi kom definitivt på hæla. Vi skapte i grunn ingen ting, og hadde nesten ikke ball. Gjestene hadde mest ball, men skapte heller ikke all verden. Ikke før de skapte vår første sjanse for oss. Jørgen Pedersen ble spilt gjennom, og på kanten av 16-meteren ble han felt av Eina sin keeper. Dommeren pekte på straffemerket, og fra 11 meter satte Espen Sørli 1-0 totalt mot spillets gang.

Vi fortsatte å spille ganske dårlig, men det hendte vi fikk rotet oss fremover i banen. Dette førte til at vi ved et par anledninger til scoret mål før pause, og dermed ledet 3-0 halvveis. Å si at det var fortjent med en tremålsledelse vil være en kraftig overdrivelse da vi leverte en spillemessig svak omgang, men det har aldri vært forbudt å være effektiv i fotball.

Etter pause var spillet noe bedre, uten at det var fantastisk de første minuttene. 3-0 er jo en komfortabel ledelse, men det var allikevel godt da Mads Hveem satte 4-0 på et langskudd som Eina sin keeper var noe uheldig på. Dette målet satte definitivt den berømte spikeren i kista.

Til tross for at kista var ferdig spikret la Osman King på til 5-0 med sin tredje berøring på ballen kort tid etter at han ble byttet inn. At han måtte ut igjen med skade kort tid etter sørger for at han sannsynligvis er FK Toten sin mest effektive spiss gjennom tidene.

Resten av kampen bar preg at av at nesten alle på Toten ønsket å score mål, noe som ga Eina mye rom. De utnyttet rommene godt, men sjansene som kom ut av det utnyttet de ikke like godt, og dermed rant tiden ut uten at de klarte å redusere.

Med den knallsterke 5-0 seieren på det som kanskje var høstsesongens dårligste dag så langt ble seiersrekka forlenget til sju strake. Til helga venter Håjendammen på bortebane, i det vi regner med blir en knalltøff kamp på Lena Stadion.

Her er laget som sikret tre poeng tirsdag kveld.