Seier i lokaloppgjøret mot Kapp

Fem på rad. Fem seire på rad. Smak på den.

Kapp ble nemlig beseiret 2-1 på kunstgresset søndag, og dermed fortsetter seiersmarsjen for B-laget som har vunnet fem av fem mulige etter ferien. Det er mange som lurer på hva som ble gjort i sommer, inkludert spillerne selv, men det er liten tvil om at høstformen så langt er smått sensasjonell.

På grunn av den store opphopningen av poeng har vi klart å få til en avtale med Felleskjøpet slik at de ikke fyller alle siloene med korn. Det var ikke enkelt i disse innhøstingstider, men de hadde stor forståelse for situasjonen vi er i der poengene bare renner inn og det begynner å bli lite plass til å oppbevare dem.

Før helga ringte telefonen til Håkensbakken konstant, men for å unngå noe tull på Deadline-Day slo han av mobilen og beholdt laget intakt foran de siste kampene.

Søndagens oppgjør åpnet ganske likt som de andre kampene vi har spilt etter ferien. Vi stresset ikke, lå forholdsvis dypt og lot motstanderen bli litt kjent med ballen. Kapp benyttet muligheten, men stort sett trillet de den frem og tilbake mellom seg i den bakre fireren. Som alltid i 6. divisjon når man skal trille bak blir det farlig. Rundt eget mål. Fremover var de nemlig helt ufarlige.

Vi prøvde oss på noen overganger, og så vel at det var muligheter til å komme rundt. De helt store sjansene var det imidlertid langt mellom. Den største før pause fikk vi, og undertegnede kan strekke seg til å si at umarkert heading fra en halvmeter er en halvsjanse. Halvsjansen ble imidlertid ikke mål.

Utover kampen ble det offensive spillet vårt mer og mer som vi ønsket, samtidig som Kappingene hadde lite å by på bortsett fra etter en dødball. Det ble ingen mål før pause, og selv om resultatet fort kunne vært motsatt var det greit med 0-0 til pause i en tett og jevn kamp.

Etter pause var gjestene et lite hakk sterkere i duellene de første minuttene, men så kom en taktisk genistrek fra sidelinjen hos Toten der Håkon Svellet og Håkensbakken hadde alt under kontroll. Amund Granerud kom inn for Jonas Aass, og en heltent Granerud viste tidlig at han hadde planer om å bidra. I løpet av de første fem minuttene på banen sendte han også Toten opp i føringen, da han feide en ball inn på mål. Kapp sin keeper var muligens noe uheldig, men det er ikke noe vi henger oss opp i.

Målet ga litt ro tilbake i Toten-rekkene, mens gjestene begynte å jage mål. Med 20 minutter igjen å spille skulle imidlertid gjestene gjøre det litt vanskeligere for seg selv da en av deres spillere ble vist det røde kortet. Men i stedet for at vi fikk overtaket skjedde det som så ofte skjer, laget med ti mann tok samling i bånn, og kun fem minutter etter utvisningen lå 1-1 i nettet. Vi kan vel si at det var et heldig mål, da Anton bokset ballen i Lars før den trillet i mål, men det teller som kjent akkurat like mye.

Etter utligningen ble det mye mas, lange baller og dårlig fotball ute på kunstgresset. En avgjørelse en av veiene lå litt i lufta, men det var vanskelig å si hvilken vei den skulle komme. Nok et smart trekk fra sidelinjen skulle imidlertid vise seg verdifullt. Rasmus Ulsrud hadde kommet inn på kanten som Granerud scoret fra, mens sistnevnte var flyttet til venstrebacken. Drøyt fem minutter før ordinær tid var over utnyttet Rasmus farten sin, dro seg fri og satte 2-1 i mål.

De siste 5-6 minuttene bar preg av at Kapp jaget mål, mens vi prøvde å opptre rutinerte. Høstens kamper har tydeligvis gitt selvtillit, for vi klarte å ro i land seieren, og sikret med det høstens femte strake. Nå venter ei knapp uke hvor vi ikke skal se på tabellen, men kun fokusere på Raufoss 3 borte fredag. Vi har noe å revansjere der fra i vår for å si det sånn.

For øvrig hyggelig at så mange kom til kunstgresset i solskinnet i dag for å se seierslokomotivet til Håkensbakken tøffe videre.