Alle gode ting er tre (poeng)

Vi kan melde om at innhøstinga på Toten offisielt er i gang. Poenginnhøstinga.

6. divisjonslaget har nemlig hatt en pangstart på høstsesongen, og i løpet av tre dager har det blitt to trepoengere mot Reinsvoll 2 og Brandbu. Fem mål i riktig nett og kun ett baklengs på de to kampene er også en pen statistikk som laget må si seg godt fornøyd med. Hva som ligger bak den gode formen de første kampene etter ferien er ikke godt å si, men vi har registrert at flere spillere har vært på treningsleir i sydligere strøk, samt at det er gjort en god jobb med å opprettholde væskebalansen gjennom sommeren.

Mandag var det Reinsvoll 2 som ventet hjemme på Lena, og i en perfekt taktisk gjennomført kamp stakk vi av med alle poengene og alle målene. I løpet av 90 minutter skapte vi tre sjanser, men som tidligere nevnt - alle gode ting er tre. To mål kom det ut av de tre sjansene, hvorav den ene scoringen nærmest var som en halvsjanse å regne. Jørgen Pedersen var imidlertid ikke vond og be, og scoret 1-0 etter 13 minutter. De neste 80 minuttene hadde Reinsvoll mest banespill, men klarte ikke å bryte ned et godt organisert Toten som valgte å spare krefter til onsdagens kamp og med å kun kjøre kontringer offensivt og lite bakrom defensivt.

Selv om Reinsvoll hadde mesteparten av banespillet ble det sjelden farlig. I stedet utnyttet Jørgen Pedersen sin andre mulighet for kvelden da han banket inn 2-0 på overtid. Dermed har det blitt fire poeng mot Reinsvoll denne sesongen, etter at vi måtte kjøre fra lensmannen i Vestre Toten etter vårens poengran i idrettsparken på Reinsvoll. For øvrig verdt å merke seg at opptil flere spillere jogget ned etter kampen. Helsepersonell ble tilkalt for å undersøke sinnstilstanden til de aktuelle, men alle ble på mirakuløst vis godkjent til kamp onsdag.

Etter en dag med litt hvile og ei lett treningsøkt var det onsdag duket for andre kamp på tre dager. Med tanke på at vi ikke trengte å løpe så mye for å holde nullen mot Reinsvoll mandag var beina lette denne onsdagen. Kampplanen var den samme, og etter 17 minutter hadde vi allerede scoret to ganger. 0-1 satte Theo Olsby i mål etter et flott angrep, før Hans Svellet løp 0-2 i mål etter en corner. I grunn fullt fortjent etter en meget god start på kampen.

Brandbu kom litt mer inn i det etter hvert, men slet med å skape de store sjansene mot et solid Toten-forsvar også denne dagen. Nærmest mål i 1. omgang kom de da de satte ballen i mål etter at dommeren hadde blåst av, som følge av at super-Anton i mål lå skadet etter en duell. Hjemmelaget var i harnisk over dommeravgjørelsen, mens vi var noe roligere.

Etter pause åpnet hjemmelaget best, men da beina begynte å fungere igjen for Toten gikk det rett og slett for fort for hjemmelaget. Et av årets peneste angrep av 6. divisjonsgutta ble avsluttet av Simen Fodstad og plutselig stod det 0-3 etter drøyt fem minutter av omgangen.

Hjemmelaget prøvde å spille seg til en redusering, men kom ikke til de helt store sjansene annet enn da de utnyttet årets billigste frispark til å sette 1-3. Denne gangen var Toten i harnisk og Harestua noe roligere. Det var nok noen langs sidelinja som håpet på et stormløp hos hjemmelaget etter dette, men den defensive tryggheten i Toten-laget var ikke ødelagt av ett mål i mot, og seieren ble rodd i land. Nok en gang imponerende ro i laget i sluttminuttene.

Nå er fokus neste kamp, da det ikke er noe som blir så fort historie som en fotballkamp, og tabellen gjør vi opp i oktober. Det er vertfall den offisielle versjonen av hva laget tenker etter åpningen på høstsesongen.