Årets første trepoenger!

Etter 2-2 i serieåpningen borte mot Lunner var det mandag duket for årets første hjemmekamp for FK Toten 2. Vi tok imot vår overmakt fra fjorårets KM-sluttspill hjemme på et snøfullt Lena Kunstgress.

Vi åpner kampen godt og spiller med lav risiko og prøver å gå litt høyt på de fra start, noe vi lykkes ganske godt med. Etter at kampen har satt seg litt så tar vi mer og mer over utover i første omgang, og vi skaper etter hvert noen gode sjanser. Og allerede etter 17 minutter får vi uttelling ved Daniel Hveem Løken, etter et langt oppspill på Thore Ulstein som legger igjen til Daniel som drar av en og setter den nede i hjørnet forbi målvakt. Resten av første omgang så har vi god kontroll og slipper Biri til veldig lite rundt eget mål, og vi klarer selv å spille oss til noen brukbare sjanser og døballer. Fem minutter før pause kommer Thore Ulstein seg gjennom inne i 16-meteren og blir felt. Da får Lars Alund muligheten fra 11-metersmerket, en mulighet han utnytter særs dårlig og Biri sin sisteskanse redder straffesparket. Vi går dermed til pause på 1-0.

I pausa blir vi enige om at vi skal tørre enda litt mer enn vi gjorde de første 45. Noe vi holder på å bli straffet for rett etter hvilen da Biri får et gunstig brudd å kommer til en god mulighet som Kim Solum avverger. Etter denne sjansen til Biri spiller vi oss opp utover i omgangen og etter en snau times spill får vi frispark på om lag 30 meter fra mål. Lars Alund stiller seg på ny opp ved ballen og gjør fra 30 meter det han ikke klarte fra 11, nemlig å sette ballen i mål. Han sender i veien det som først ser ut som et under middels godt innlegg, men ballen går i en høy bue over keeper og faller ned rett i mål. Dermed 2-0 til oss. Etter dette er Biri nødt til å sende frem flere folk i jakt på redusering. Det gir oss fine kontringsrom utover i andre omgang, noe vi til dels klarer å utnytte. Men det er ny døball som skal til for at vi klarer å sette den berømte spikeren i kista. Lars Alund svinger på ny en fin ball inn i feltet, denne treffer Erik Fodstad på hodet og setter 3-0. Derifra og inn så har vi god kontroll, og i kampens siste spilleminutt setter Thore Ulstein våres fjerde for kvelden etter et flott angrep.

Dermed kan vi innkassere årets første trepoenger etter en godt gjennomført i snørværet på Lena. Med fire poeng på de to første serierundene så kan vi være veldig fornøyd å forbrede oss på to tøffe kamper neste uke. Mandag venter serieleder Vardal borte på myra, før vi på fotballens festdag 16. mai møter Skreia til lokaloppgjør på Skreiaplassen.

Scoringer:

17 min 1-0 Daniel Hveem Løken

58 min 2-0 Lars Alund

64 min 3-0 Erik Fodstad (Lars Alund)

90 min 4-0 Thore Ulstein (Lars Tallerud)

Benyttede innbyttere: Jørgen Pedersen og Amund Granerud

Skrevet av: Håkon Svellet